Tien basisscholen uit de Bevelanden en Tholen doen van 24 maart tot en met 17 april mee met de E-waste Race. De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zorgen ervoor dat zoveel mogelijk klein elektronisch afval een tweede leven krijgt. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

De scholen die in de Bevelanden en Tholen meedoen zijn de Koningin Julianaschool (Sint-Philipsland), Het Samenspel (Wolphaartsdijk), De Linge (Biezelinge), ‘t Noorderlicht (Goes), De Klimroos (Krabbendijke), De Rieburch (Sint-Maartensdijk), De Bornput (Oostdijk), De Reiger (Heinkenszand), Jul. van Stolbergschool (Kapelle) en De Regenboog (Hoedekenskerke).

Woont u in de buurt van een van de deze scholen, dan kunt u tussen 24 maart en 17 april gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude
apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd. Kun je zelf batterijen uit de apparaten halen? Haal deze dan voor het inleveren uit de apparaten.

U kunt helpen!
Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het hergebruiken en repareren van oude apparaten en voor het inzamelen daarvan.
De drie scholen met de meeste punten winnen een mooi geldbedrag. Dus biedt uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de koptelefoons van Repeat, en de producten van Build Your Own Robot (BYOR).

De E-waste Race de Bevelanden en Tholen is mogelijk gemaakt door de ZRD en de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Tholen.